Στην επιχειρηματική αποστολή στην Τουρκία συμμετείχε η ΔΕΗ

Στην Τουρκία βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΔΕΗ, συμμετέχοντας στην επιχειρηματική αποστολή στη γείτονα χώρα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ διατηρεί θυγατρική στην Τουρκία, την PPC Electrik Tedarik ve Ticaret Anonim Sirketi, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 και δραστηριοποιείται στο διασυνοριακό εμπόριο από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Στην εν λόγω θυγατρική η ΔΕΗ κατέχει το 100% των μετοχών, ενώ αντικείμενο της εταιρείας είναι η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δραστηριοποίηση της ΔΕΗ και στην Τουρκία, μέσω της θυγατρικής της, αποτελεί μέρος του στρατηγικού στόχου της εταιρείας να επεκταθεί στις αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης. Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ αφορά συνεργασίες σε υδροηλεκτρικά, ΑΠΕ κ.ά. Σημειώνεται ότι σκοπός της αποστολής ήταν η απευθείας επικοινωνία ελληνικών και τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων και η καλύτερη προετοιμασία της θεσμικής συνεργασίας τους στο μέλλον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα