Στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Τραμπ με αιχμές κατά του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε σήμερα ότι οι Ιρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αλλάξουν συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μιας συνάντησης με τον ίδιο, ωστόσο ανυπομονεί να αποκτήσει μαζί τους στο μέλλον μια φανταστική σχέση.

«Δεν θα συναντηθώ με εκείνους μέχρι να αλλάξουν τον τόνο τους. Θα συμβεί. Πιστεύω ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Ανυπομονούμε να αποκτήσουμε τέλειες σχέσεις με το Ιράν, αλλά δεν θα συμβεί τώρα».

Παράλληλα, γέλια ξέσπασαν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο βήμα και έκανε λόγο για την θητεία του ως την καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι παρευρισκόμενοι γέλασαν και ο ίδιος απάντησε πως δεν το περίμενε αυτό αλλά όλα καλά.

Ο Τραμπ επίσης εκθείασε την “τολμηρή” πρωτοβουλία του για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις προειδοποίησε ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ θα παραμείνουν «σε ισχύ έως την αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

Επίσης υποσχέθηκε μια αμερικανική «απάντηση» σε περίπτωση που γίνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων στη Συρία, καταγγέλλοντας το «χάος» που έχει προκαλέσει στη χώρα η ηγεσία της.

«Λεηλατούν τους πόρους του έθνους τους» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα