Στην Αφρική για το μεταναστευτικό η Μέρκελ

German Chancellor Angela Merkel talks to the media as she leaves an European Union leaders summit in Brussels December 16, 2010. EU leaders meet on Thursday to try to agree the next steps in tackling a year-long debt crisis that has consumed Greece and Ireland and threatens to spread to Portugal and Spain.  REUTERS/Francois Lenoir    (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

Για τριήμερη επίσκεψη στο Μαλί, τον Νίγηρα και την Αιθιοπία αναχώρησε σήμερα η κακγελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, αναζητώντας τρόπους για την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,στο Μαλί η γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΟΗΕ Minusma. Θα ακολουθήσει ο Νίγηρας, ενώ στην Αιθιοπία θα επισκεφθεί την έδρα της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα.

Την προσεχή εβδομάδα θα υποδεχθεί στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί και τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι.

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να ενδιαφερθούμε πολύ περισσότερο για την τύχη της Αφρικής. Η ευημερία της Αφρικής συνδέεται με τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε η καγκελάριος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, ενώ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit διατύπωσε την εκτίμηση ότι μεγαλύτερη σταθερότητα στην Αφρική και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης θα επιτρέψουν τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν.

Η Αγγελα Μέρκελ επιδιώκει την υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις χώρες της βόρειας Αφρικής ανάλογες με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα