Στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα συμφώνησαν οι εκπροσώποι των ΠΑΕ

Την απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, ενώ συμφώνησαν στην εφαρμογή ενός πιο αυστηρού πειθαρχικού κώδικα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο υφυπουργός υποδέχτηκε στο γραφείο του τους κ.κ. Δάρα, Ζαμάνη (Πανιώνιος), Μποροβήλο, Καϋμενάκη (Αστέρας Τρίπολης), Σπανό, Μπέτση (Ατρόμητος), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Μπελεβώνη (Παναιτωλικός) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των ομάδων τόνισαν ότι στηρίζουν τις αλλαγές που θέλει να φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρόλα αυτά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Εξερχόμενος από τη γενική γραμματεία ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός τόνισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. υπουργό. Μας ζήτησε τις απόψεις μας πάνω σε κάποιες προτάσεις που αφορούσαν την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Συμφωνήσαμε και είπαμε ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες που είμαστε σήμερα εδώ δεν δημιουργούμε προβλήματα και το έχουμε δείξει. Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι ότι υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο και θα πρέπει να εφαρμοστεί και αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που πραγματικά τις έχουν. Όλες οι ομάδες ήμασταν αντίθετες με τη διακοπή του πρωταθλήματος, διότι μας προκαλεί προβλήματα σε οικονομικά θέματα. Ο υπουργός τα άκουσε πολύ προσεκτικά και μιλήσαμε για διάφορα θέματα. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή κουβέντα και ευελπιστούμε να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι, να απομονώσουμε κάποια πράγματα τα οποία φέρνουν μια δυσάρεστη εικόνα».

Για την εικόνα των παραγόντων: «Αδικούμε την εικόνα του ποδοσφαίρου με κάποιες συμπεριφορές και θα πρέπει εμείς οι παράγοντες να δείχνουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουμε τις συμπεριφορές μας. Αν αυτό το κατορθώσουμε και υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ μας θα υπάρχουν καλύτερες μέρες».

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Προέχει να λυθούν τα προβλήματα με τις πειθαρχικές κλήσεις και να είναι ξεκάθαρος ο βαθμολογικός πίνακας. Δεν μου άρεσε η απόφαση στη 1.10 τη νύχτα. Δεν μπορείς να ξεκινάς να παίξεις ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο και πέντε πόντους πίσω και τελικά να παίζεις με κόσμο και στο μείον 2. Η συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε να είναι -3 και το παιχνίδι να το χάσει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση».

Για την εικόνα με το όπλο του Ιβαν Σαββίδη: «Σαν έλληνας πολίτης και σαν παράγοντας δεν συμφωνώ. Το όπλο δεν μου άρεσε οπτικά. Υπάρχουν όμως πολλά κρυμμένα όπλα και τα έχουμε δει σε επιθέσεις με διαιτητές, σε συναδέλφους σας. Ο κ. Σαββίδης είναι μεγάλος επιχειρηματίας. Όπως και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης έχουν φρουρά και όπλα: το ξέρουμε όλοι. Έχουμε βρεθεί όλοι σε τέτοια θέση (σ.σ. να χάσουν την αυτοσυγκράτησή τους). Να μπούμε σε γήπεδο και δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Κανείς δεν ξέρει τι πίεση τραβάει ένας παράγοντας. Δεν ευλογώ τα γένια μου, δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά: πρέπει να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να βγάζουμε το σωστό παράδειγμα προς τα έξω».

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Χρήστος Δάρας σχολίασε: «Συζητήσαμε από κοινού κάποια πράγματα και πρέπει να τα υλοποιήσουμε από κοινού άμεσα».

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα