Στην απελευθερωμένη Φαλούτζα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

iraq_falluja_army_tankΟ πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι μετέβη στη Φαλούτζα, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν λίγες ώρες νωρίτερα από τους τζιχαντιστές, όπου κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν τη νίκη.

«Καλώ τους Ιρακινούς όπου κι αν βρίσκονται να βγουν και να γιορτάσουν» τη νίκη, δήλωσε στη δημόσια ιρακινή τηλεόραση μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, έχοντας τυλίξει την ιρακινή σημαία γύρω από το λαιμό του.

«Θα υψώσουμε σύντομα τη σημαία του Ιράκ στη Μοσούλη», πρόσθεσε αναφερόμενος στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όπου όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα.

Η Φαλούτζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 42 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας Ανμπάρ.

Ήταν η πρώτη πόλη στο Ιράκ που έπεσε στα χέρια του Ι.Κ. τον Ιανουάριο του 2014. Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια εξαπέλυσαν επιχείρηση – αστραπή που τους επέτρεψε να κατατροπώσουν τον ιρακινό στρατό και να καταλάβουν πολύ μεγάλες περιοχές δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης, έξι μήνες πριν ανακηρυχθεί το «ισλαμικό χαλιφάτο» μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα