Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση, με περιοδείες Τσίπρα και υπουργών

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με αιχμή τις περιοδείες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στην περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει αρκετές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στον Ιανουάριο. Μόνο χθες και σήμερα δεκαπέντε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου βρέθηκαν στην επαρχία, ενώ καταρτίζεται το πρόγραμμα και των επόμενων υπουργικών επισκέψεων.

Ένα θέμα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες και εξορμήσεις στην ύπαιθρο μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου, στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τη Μεσσηνία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Ζάκυνθο, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός τα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης την Αρκαδία.

Σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινό χαρακτηριστικό όλων των χθεσινών επισκέψεων ήταν η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και η ευνοϊκή αντιμετώπιση των εξαγγελιών και της ενημέρωσης που έγινε από τα κυβερνητικά στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε χθες λόγο από την Κόρινθο για «σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία». Οι ανακοινώσεις που έκανε για τη Δημόσια Υγεία άφησαν εμφανώς ικανοποιημένους τους πολίτες (αφού η κυβέρνηση καλύπτει μέρος των κενών που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης), ενώ και η συνεργασία που είχε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ανεξαρτήτως κομματικού φορέα, ήταν άριστη.

Η πολιτική αντεπίθεση της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιστροφή της τάσης που είχαν καταγράψει προηγούμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης, όπως διαπιστώνεται από τις μετρήσεις που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλαν οι εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών του Αιγαίου, ακόμη όμως και οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια το τελευταίο διάστημα, εκτιμούν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα