Στην Αλγερία σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρχίζει σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στο Αλγέρι με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Μαρτύρων .

Αμέσως μετά ο κ. Κοτζιάς θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ραμτάνε Λαμάμρα, ενώ θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, πριν από το γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Αλγερινός υπουργός Εξωτερικών προς τιμή του Έλληνα ομολόγου του.

Το απόγευμα ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Έθνους (Γερουσίας) Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ.

Η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στην Αλγερία στοχεύει να εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε καλό επίπεδο από την ανεξαρτησία της Αλγερίας το 1962. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις και από τότε βρίσκονται σταθερά σε καλό επίπεδο, ενώ η πρεσβεία μας στο Αλγέρι είναι μεταξύ αυτών που ουδέποτε εγκατέλειψαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που επλήττετο από την τρομοκρατία.

Η ελληνική διπλωματία αναγνωρίζει τον σταθεροποιητικό και εποικοδομητικό ρόλο της Αλγερίας στον αραβικό κόσμο και τη Βόρειο Αφρική, ενώ υποστηρίζει σταθερά την ανάπτυξη των σχέσεων της Αλγερίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα