Στην Αθήνα 2-3 Ιουνίου οι Βαλς και Σαπέν

Significant Death Toll Feared In Paris Terror AttacksΣτην Αθήνα θα βρεθεί ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μισέλ Σαπέν, και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία σημειώνει ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης.

Προσθέτει ότι «θα αποτελέσει την ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στην σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί επίσης διεξοδικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα και με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα