Στην Αθήνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου η δεύτερη Ευρω – Αραβική Σύνοδος

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Ευρω-Αραβική Σύνοδος ‘ EU Arab World Summit’. Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την αμέριστη υποστήριξη στην πρωτοβουλία έχει εκφράσει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στη Σύνοδο.

Η φετινή ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει μεταξύ άλλων καίρια θέματα σχετιζόμενα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των Αραβικού κόσμου, τη συνεργασία στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, την εκπαίδευση, τον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων των Αραβικών χωρών σε χώρες της Ε.Ε. και των Ευρωπαϊκών επενδύσεων στον Αραβικό κόσμο.

Τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση έχουν ήδη επιβεβαιώσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου της Ιορδανίας, κ. Yarub Qudah, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κυρία Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, κ. Miguel Angel Moratinos, ο κ. Nael Al Kabariti, Πρόεδρος της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων κ.α. Επιβεβαιωμένες συμμετοχές υπάρχουν επίσης από αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αραβικά διμερή επιμελητήρια, ευρωπαϊκές οργανώσεις και υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών και αραβικών εταιριών. Σύντομα θα ανακοινωθούν και επιβεβαιώσεις από αρχηγούς κρατών του Αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο με μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε περισσότερους από 600 σημαντικούς εκπροσώπους από τις χώρες του Αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και Οικονομικού Forum Δελφών. Στρατηγικός εταίρος και χορηγός της εκδήλωσης είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα