Τσίπρας σε Γιούνκερ:Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα προς μια πιο αισιόδοξη προοπτική

1700574Στην Αθήνα έφτασε  σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας,υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,τον χαρακτήρισε ως αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας.

Παράλληλα,ο κ. Τσίπρας τόνισε  ότι τώρα «η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τον ελληνικό λαό.».

 Επιπλέον,πρόσθεσε, »ελπίζω και είμαι βεβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε περυσι με την ίδια σοφία θα κινηθουμε στο εξής ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας».

Από την πλευρά του ,ο κ.Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες. «Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι’ αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει» τόνισε

 

Συνάντηση Παυλόπουλου-Γιούνκερ στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος,υπογράμμισε ότι, «’οπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» ,ενώ ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, αλλά και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».

Παράλληλα,ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης». «Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε με νόημα.

Από την πλευρά του ,ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,είπε »Ζήτω οι Έλληνες» ,ενώ παράλληλα πρόσθεσε,
»θαυμάζω του κουράγιο του ελληνικού λαού, η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και η Ευρώπη οφείλει να είναι αλληλέγγυα καθώς η χώρα σας είναι εκτεθειμένη στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση».

Παράλληλα,τόνισε  ότι μετά από πολλά χρόνια δε χρειάζεται να μιλήσουμε για θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά το κύριο θέμα θα είναι η μεταναστευτική κρίση στην οποία απαιτείται αμφίπλευρη αλληλεγγύη.
Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες τόνισε εκ νέου ο Γιούνκερ.

 

 

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Παράλληλα  θα επισκεφθεί την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

 

Γιούνκερ:Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες  στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, και στην οποία μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα