Στην Αθήνα Μοσκοβισί και Σουλτς

moscovici-schulz

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρωθυπουργό (17.30) και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (18.30 με τους κυρίους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη), προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος,ενώ ψηλά στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Παράλληλα,τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, απασχόλησαν σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ στη Βουλή με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και του προέδρου του Κοινοβουλίου, ενόψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη με όλα τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, και του Γιούρογκρουπ της 9ης Νοεμβρίου.

Τέλος,αμέσως μετά την επίσκεψη Μοσκοβισί ακολουθεί η έλευση στην Ελλάδα του κ. Σουλτς. Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Τσίπας φιλοδοξεί να αναδείξει το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό αναμένεται να μεταβεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στην Λέσβο καθώς και σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα