Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες καθώς στη συνέλευση της Νίκαιας που έληξε πριν από λίγο αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή του 95% των μπλόκων που υπάρχουν στη χώρα, οι αγρότες στη Νίκαια αποφάσισαν επ’ αόριστον αποκλεισμούς από αύριο σε εθνικές οδούς, λιμάνια, τελωνεία και αεροδρόμια. Επίσης, αποφάσισαν μαζική κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή, ακόμα και με τα τρακτέρ τους όπου και θα παραμείνουν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Τέλος, δεκτή έγινε και η πρόταση να μην συμμετάσχουν στη διακομματική επιτροπή της Βουλής που θα γίνει την Τρίτη.agrotes-kriti

Αν και απόντες από την ευρεία σύσκεψη στη Νίκαια οι αγρότες των Τεμπών θα συντονιστεί με την απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται εντός της ημέρας να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το κόστος παραγωγής.

Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα και, όπως λένε οι αγρότες, αναμένουν κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Βασικό αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκληση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτή σε ανώτατο επίπεδο. Πάντως εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.

Οι αγρότες της χώρας, πάντως έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στη Bουλή όταν και θα συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που απασχολούν του αγρότες. Η συζήτηση θα γίνει πιθανότατα και με την συμμετοχή αντιπροσώπων των αγροτών καθώς σκοπεύουν να παραδώσουν συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας από όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα αιτήματά τους.

Μέχρι την ώρα της συνέλευσης και με πιθανότερη εξέλιξη τη σκλήρυνση της στάσης των αγροτών το εθνικό οδικό δίκτυο έχει κατακερματιστεί. Σε κλoιό μοιάζει να βρίσκεται η πρωτεύουσα, καθώς στον Ισθμό, οι αγρότες συνεχίζουν να διατηρούν κλειστή τη νέα εθνική οδό αλλά και τις παρακαμπτήριους, ενώ πολλαπλά είναι τα μπλόκα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα