Στην Αθήνα η Φεντερίκα Μογκερίνι την Παρασκευή

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κατά την επίσκεψή της η κ. Μογκερίνι θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (στις 9:30 στο Προεδρικό Μέγαρο) και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η κ. Μογκερίνι θα απευθύνει ακόμη ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της Ε.Ε.».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, έκανε λόγο για «ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας» επίσκεψη. Όπως επισήμανε, η επίσκεψη της κ. Μογκερίνι «υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα