Στην Αθήνα η Μέρκελ αύριο Πέμπτη

Υψηλής σημασίας επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ., καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να εξελιχθεί σε βασικό θέμα της ατζέντας της.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

Πρώτος θα την υποδεχθεί ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δειπνο εργασίας. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή, η Άγκελα Μέρκελ θα συμμετάσχει σε τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη της καγκελαρίου στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, συναντήσεις με έλληνες επιστήμονες και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Η διήμερη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ θα ολοκληρωθεί λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής έπειτα από συνάντησή της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή»

Στη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η γερμανική Tagesspiegel σε σχετικό άρθρο της με τίτλο «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή». «Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άγκελα Μέρκελ με έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.

Από την πλευρά της «η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Bουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα