Στην Αθήνα Αμερικανοί εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis

Στην Αθήνα αναμένονται εντός της εβδομάδας Αμερικανοί εισαγγελείς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας της Novartis, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Ζάκυνθο.

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, θα μεταβούν στην Αμερική και Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίες θα λάβουν με τη σειρά τους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τη συμπλήρωση της δικογραφία, έσπευσε να προσθέσει ο αρμόδιος υπουργός.

«Θεωρώ ότι αυτό το σκάνδαλο είναι πολύ σημαντικότερο και πολύ σοβαρότερο, απ’ αυτό της Siemens, διότι – πέρα από το γεγονός ότι οι απώλειες του Δημοσίου θα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά ποσά – σε μια περίοδο, που ο φτωχός Έλληνας πολίτης δεν είχε πρόσβαση στο φάρμακο, οι φαρμακοβιομηχανίες αύξησαν τα κέρδη τους κατά 25 – 30%» ανέφερε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί μέχρι τέλους και να δούμε πώς υπήρχε αυτή η υπερκοστολόγηση φαρμάκων, η οποία έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων» κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα