Στην Αθήνα έρχεται τον Σεπτέμβριο ο Μακρόν

Στον νέο Γάλλο πρόεδρο ετοιμάζεται μεγάλη υποδοχή αφού η κυβέρνηση ελπίζει και προσδοκά μεγάλη στήριξη σε μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων εξαιτίας των ισχυρών δεσμών της με την Γαλλία.

Αυτήν ακριβώς, πέραν των άλλων θεμάτων, στήριξη του Παρισιού σχετικά με τις εξορύξεις που αρχίζουν να πραγματοποιούνται στο «Οικόπεδο 11» της Κυπριακής ΑΟΖ από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI, εκφράζει με κάθε τρόπο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα στο περιθώριο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Real.gr κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας προώθησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν θα υπάρχει αναστολή» (σ.σ. των εργασιών στην ΑΟΖ της Κύπρου).

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το Παρίσι έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση πως θα προστατεύσει τις εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και πως δεν θα επιτρέψει να θιγεί η εταιρεία Total.

Ετσι, λοιπόν, υπάρχει μια έντονη ικανοποίηση στην Αθήνα από τις θέσεις της Γαλλίας αλλά και των ΗΠΑ για το συγκεκριμένο, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει στενή παρακολούθηση για το πως θα κινηθεί η Άγκυρα το προσεχές διάστημα.

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οριστικοποιήθηκε και η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση. Συνάντηση θα έχει και με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα