Στην Αβάνα ο Μαδούρο: Επικύρωση της συμμαχίας Κούβας-Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ταξίδεψε την Παρασκευή στην Αβάνα για να συναντηθεί με τον νέο κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και να «επικυρώσει» μαζί του «τη συμμαχία» των δύο χωρών.

 

«Πάω στην Κούβα για μια επίσκεψη εργασίας, μια επίσκεψη αδελφοσύνης, για να εκφράσω αλληλεγγύη και υποστήριξη» στον Ντίας-Κανέλ, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιτρέψει να «οραματιστούμε το μέλλον» και «πάνω απ’ όλα να επικυρώσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στην Κούβα και στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε την Πέμπτη τους αδελφούς Φιδέλ και Ραούλ Κάστρο, η διακυβέρνηση των οποίων στη νήσο της Καραϊβικής διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια, δεσμεύτηκε να «συνεχίσει την επανάσταση της Κούβας σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή» αλλά και να «τελειοποιήσει τον σοσιαλισμό».

Η Κούβα και η Βενεζουέλα σύσφιξαν τις σχέσεις τους επί των ημερών του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στην εξουσία (1999-2013), καθώς ο Τσάβες διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον Φιδέλ. Το Καράκας προμηθεύει με πετρέλαιο το νησί υπό κομμουνιστική κυβέρνηση, ενώ η Κούβα έχει στείλει στη Βενεζουέλα εκατοντάδες γιατρούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα