Στα χέρια του Ερντογάν ακόμη περισσότερη εξουσία…

Εκτακτες εξουσίες δόθηκαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που του δίνουν την αρμοδιότητα να δράσει, εάν η δημοσιονομική σταθερότητα της Τουρκίας θεωρηθεί ότι βρίσκεται υπό απειλή.

Το κοινοβούλιο ψήφισε αργά την Τετάρτη κα του εξουσιοδότησε τον Ερντογάν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση «αρνητικής εξέλιξης» που θα μπορούσε να διαδοθεί σε όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ενέκρινε επίσης τη δημιουργία Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα εργαστεί για να συντονίσει τις προσπάθειες κατά των κινδύνων στη χρηματοοικονομική σταθερότητα και ασφάλεια, σύφμωνα με το νόμο, που θα εφαρμοστούν μετά από έγκριση του Προέδρου.

Η Τουρκία ενδυναμώνει τις άμυνές της, έξι μήνες μετά την κατάρρευση της λίρας. Υπό τον νόμο, «ο Πρόεδρος εξουσιοδοτείται και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή όλων των μέτρων πέρα από τις εξουσίες» των μελών του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα δημιουργηθεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ερντογάν αναλαμβάνει ευρύτερες εξουσίες ενόψει δημοτικών εκλογών τον Μάρτιο, καθώς η χώρα κατευθύνεται στην πρώτη ύφεση των τελευταίων δέκα ετών.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα