Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει πρόσθετα μέτρα

Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα, «τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup», λέει και προσθέτει: «Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη “φορτώνονται” στις πλάτες της κοινωνίας».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή» «ό,τι δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις». Λέει ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, και τονίζει: «Όλα αυτά απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα. Και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει».

Σε σχέση με τα εργασιακά, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».

Σε ερώτηση αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», απαντά ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας» και «αυτό θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους».

Τέλος, σημειώνει ότι η ΝΔ «ξεδιπλώνοντας ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα» επιδιώκει να αποτελέσει την «ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας», προσθέτοντας ότι «και με αυτοδυναμία θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα