Στασινός: «Να εφαρμοστεί άμεσα η εγκύκλιος Πετρόπουλου για τους ασφαλισμένους μηχανικούς»

Την άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου Πετρόπουλου, για τη μη είσπραξη των αναδρομικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ζήτησε με επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της χθεσινής έκδοσης εγκυκλίων του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και της σχετικής δήλωσης του Προέδρου του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός απέστειλε σήμερα επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, σχετικά με την άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014 μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016.

Η αναγκαιότητα της άμεσης δραστηριοποίησης του ΕΦΚΑ στο ζήτημα προκύπτει καθώς η προθεσμία πληρωμής των αναδρομικών πρόσθετων εισφορών, όπου περιλαμβάνεται και η ειδική προσαύξηση, λήγουν στις 30/3/2018, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι πολλοί ασφαλισμένοι έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές και απαιτείται συμψηφισμός ή επιστροφή για λόγους ισότιμης μεταχείρισης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα