Σταθερό το ποσοστό εμπιστοσύνης των Γάλλων πολιτών στον Ε. Μακρόν

Το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον νέο πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, παραμένει σταθερό,δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ε. Φιλίπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 45% των ερωτηθέντων είπε ότι “εμπιστεύεται” τον Macron. Σχεδόν ισάριθμοι (46%) είναι όμως και αυτοί που δήλωσαν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη ενώ το 9% δεν εξέφρασε άποψη.

Η δημοτικότητα του Φιλίπ έχει αυξηθεί στο 43% (από 38%). Όμως σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους (46%) απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται. Οι υπόλοιποι από τους ερωτηθέντες (11%) δεν εξέφρασαν άποψη σε αυτή τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των άλλων πολιτικών, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υπουργός Οικολογίας Νicolas Ilott με 61% και ακολουθούν ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Αλέν Ζιπέ (45%), ο υπουργός Εξωτερικών Ζ.Υ. Λεντιάν (35%) και ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν (32%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Ιουλίου σε δείγμα 999 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 1,4-3,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα