Σταθερά προσανατολισμένη η κυβέρνηση στις επενδύσεις

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ανάκαμψη των επενδύσεων καθώς η ανάκαμψη τους συνεπάγεται την ανάκαμψη της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης στην ΕΡΤ, ενώ παρέπεμψε στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017.

Μάλιστα για όσους τα αμφισβητούν, και όπως χαρακτηριστικά είπε θέλουν να κάνουν τα κομματικά γραφεία τους επενδυτικά, να δουν τα στοιχεία του 2017 που δείχνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.

Οι δείκτες που επιβεβαιώνουν την αυξητική αυτή τάση είναι η τεράστια άνοδος του τουρισμού και η κινητικότητα που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ενώ ο κ. Σταθάκης επισήμανε την ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, καθώς χτίζονται 12 νέα ξενοδοχεία και επαναλειτουργούν μικρότερα. Επιπλέον ενδεικτικό στοιχείο ανάκαμψης είναι η κινητικότητα που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι μικρομεσαίες εταιρείες μπορούν να δανείζονται με ομολογιακά δάνεια και χαμηλό επιτόκιο.

“Θα έχουμε τριπλασιασμό των επενδύσεων για το 2017” τόνισε ο κ. Σταθάκης και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του νέου αναπτυξιακού νόμου στην οικονομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα