Σταθάκης συναντήθηκε με τον Γ. Μανιάτη και Π. Κουκουλόπουλο για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Τη διαβεβαίωση ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας θα παραμείνει ομαλός, παρέσχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα, με αφορμή την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου με τον Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και υποδομών, καθώς και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αν το καλοκαίρι προκύψει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, οι μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούν αυτήν την εποχή, να τροφοδοτηθούν από άλλο ορυχείο.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους κ.κ. Μανιάτη και Κουκουλόπουλο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση των Αναργύρων υπέρ του Δημοσίου, ενώ παράλληλα, θα προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής. Αύριο το υπουργείο θα ανακοινώσει επίσημα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση ενώ οι Επιθεωρητές Μεταλλείων του ΥΠΕΝ βρίσκονται ήδη στην περιοχή, για την αποτίμηση της κατάστασης και ως το τέλος του μήνα θα υποβάλουν το πόρισμα τους.

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, ενώ για την ασφάλεια των κατοίκων των Αναργύρων ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί να παρέχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία, μέχρις ότου ελεγχθεί η κατάσταση των σπιτιών της κοινότητας.

«Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, όπως και για την ασφάλεια της τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο, για την οποία επίσης φαίνεται ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν οι κάτοικοι», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μανιάτης. «Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή, καθώς και το πώς δεν θα επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο. Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας και ασφαλώς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου θα ζητούμε πάντα επικαιροποίηση των κάθε φορά δεδομένων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα