Σταθάκης:Μέχρι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

αρχείο λήψης (3)

Μέχρι τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ για την ανάπτυξη. Είναι, όπως είπε, ένα από τα σημεία αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής, στα οποία περιλαμβάνονται ακόμη:

– Η βελτίωση της χρηματοδότησης («δεν μπορεί να έλθει ανάπτυξη με τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα», είπε) με ενεργοποίηση ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ, δραστηριοποίηση αναπτυξιακών τραπεζών, αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο.
– Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.
– Η απλούστευση και επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, με στόχο σε λίγους μήνες η ίδρυση επιχειρήσεων να γίνεται σε μία ημέρα από τρεις που απαιτούνται σήμερα.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει οριστικό τέλος στα πολιτικά σενάρια και διαμορφώνει ένα σταθερό πλαίσιο, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, για να κινητοποιηθούν επενδύσεις, χρειάζεται, ωστόσο, όπως σημείωσε και ρύθμιση του χρέους, που θα διασφαλίζει στο μακροχρόνιο επενδυτή ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει μία νέα κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα