Στήριξη Ν. Ξυδάκη για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, παρείχε απόλυτη στήριξη στον Αναπληρωτή Απουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, εκφράζοντας προφανώς και τη θέση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο κ. Ξυδάκης έψεξε τους Τούρκους διότι ερμήνευσαν λανθασμένα όσα υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Η κακόβουλη ερμηνεία είναι αναπόφευκτο να γίνει. Είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να ελεγχθεί», τόνισε αρχικά και έδωσε ως παράδειγμα την πρόσφατη κόντρα των Τούρκων με την Ολλανδία. «Ο καθένας παίζει το παιχνίδι του για το πολιτικό συμφέρον χώρους του. Το δικό μας συμφέρον είναι να είμαστε συγκρατημένοι σοβαροί και να προασπιζόμαστε το δίκαιο μας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, νέα πυρά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, υποστηρίζοντας ότι η αναφορά Κατρούγκαλου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού στη Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι μετανάστες αλλά μουσουλμάνοι υπήκοοι. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ατυχές παράδειγμα» ενώ μίλησε για «διάσπαση της θέσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έστω και καθ’ ερμηνείαν δηλώσεις Έλληνα υπουργού ερμηνεύονται ως υποστηρικτικές Τουρκίας», τόνισε, ενώ αναφορικά με τις αιτιάσεις περί δημοκρατίας στην γείτονα χώρα, τις χαρακτήρισε ως κλαυσίγελο. «Στην Τουρκία καταπατούνται όλα τα δικαιώματα, έχει φυλακισμένους δημοσιογράφους – κάνουν τα πάντα για να υπερασπίσουν ένα καθεστωτικό σύνταγμα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως το ορθών θα ήταν ή ο υπουργός να μην πει τίποτα ή να τηρήσει την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και να σταθεί αλληλέγγυος στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα