Στήριξη Βρετανίας σε Κύπρο για ΑΟΖ

Την πλήρη αναγνώρηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της αναγνωρίζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, σερ Άλαν Ντάνκαν. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Βρετανός υφυπουργός «το δικαίωμα για πραγματοποίηση γεωτρήσεων για πετρέλαιο είναι κάτι που υποστηρίζουμε πλήρως».

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του Βρετανού βουλευτή, Πάμπου Χαραλάμπους. Ο κυπριακής καταγωγής βουλευτής επανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων, το ζήτημα των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των εργατικών πήρε το λόγο κατά τη διάρκειά συνεδρίασης, με ερωτήσεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για να τονίσει ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν δημιουργούν το σωστό κλίμα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επανένωση».

Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρίσκονται από τις 9 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα