Στέιτ Ντιπάρτμεντ:«Θετική εξέλιξη» η εκεχειρία στη Συρία

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ανακοίνωση για εκεχειρία στη Συρία, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Ρωσία και η Τουρκία, εκφράζοντας την ελπίδα να εφαρμοστεί πλήρως.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια σταματάει τη βία, σώζει ζωές και δημιουργεί τις συνθήκες για παραγωγικές πολιτικές διαπραγματεύσεις είναι καλοδεχούμενη» είπε ο Μαρκ Τόνερ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και θα γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον «δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε αυτήν την ανακοίνωση» περί τερματισμού των εχθροπραξιών. Η εκεχειρία στη Συρία, μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης θα τεθεί σε εφαρμογή απόψε τα μεσάνυχτα. Θα ακολουθήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, στις αρχές Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ο Τόνερ επανέλαβε την πάγια θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση αυτή» που διαρκεί εδώ και σχεδόν έξι χρόνια και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον «στηρίζει πλήρως» την επανέναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα