Στάση εργασίας 2/7 ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις στο ΕΚΠΑ


pan_20

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σχετική ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διοικητικού ΠροσωπικούΠανεπιστημίου Αθηνών:

ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έναρξη ωραρίου με 12.00

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ξεκίνησε από τον τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη, ο οποίος ζήτησε τη δίωξη των Αθηνάς Αλεξανδρή, Βανέσσας Πεντογάλου και Παναγιώτη Σωτήρη, για τα γεγονότα που ο ίδιος δημιούργησε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 30/10/2014. Φρόντισε δε, να μεταδοθούν απευθείας στο πανελλήνιο, στο πλαίσιο του δικής του παραγωγής σήριαλ «Νόμος και Τάξη», για να στήσει την προσωπική του πολιτική καριέρα. Μια καριέρα που στήθηκε πάνω σε σπασμένα κεφάλια φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που οι πρυτανικές αρχές καλούσαν στο ΕΚΠΑ, και σε διώξεις εργαζομένων, καθώς και συνδικαλιστικών εκπροσώπων εργαζομένων και μελών ΔΕΠ.

Ο κ. Φορτσάκης, με μια σπουδή υπερβάλλουσα, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα προφίλ που να τον αναδείξει σε πολιτικό παράγοντα, δε διστάζει να κατηγορήσει τρεις συναδέλφους, πάντα παρόντες στους αγώνες φοιτητών, εργαζομένων, μελών ΔΕΠ, για “ηθική αυτουργία” σαν υποκινητές “επεισοδίων” δικής του σκηνοθεσίας. Κι επειδή, στη δική του λογική, η συνδικαλιστική δράση, στην οποία και οι τρεις συνάδελφοί μας συμμετέχουν, δεν πρέπει να υπάρχει, φτάνει στο σημείο να στραφεί ακόμα και εναντίον εκλεγμένου μέλους της Συγκλήτου, της εκπρόσωπου των εργαζομένων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τρεις συναδέλφους μας που καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί στη ΓΑΔΑ την Πέμπτη, 2 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Φορτσάκη ότι, όσο κι αν προσπάθησε να εξορίσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες από το ΕΚΠΑ, δεν το κατάφερε. Του υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες των εργαζομένων υπάρχουν για να μπαίνει τέρμα στην αυθαιρεσία των αφεντικών, την ύπαρξη της οποίας ο ίδιος περίτρανα απέδειξε.

Αναμένουμε από τη σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος και τη Σύγκλητο να πάρουν ξεκάθαρα θέση αν συντάσσονται με τον κ. Φορτσάκη και τις πρακτικές του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα