Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο την Πέμπτη

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο με βασικό αίτημα την εφαρμογή της υπογεγραμμένης ΣΣΕ από τον Ιούλιο του 2018, που ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να επικυρώσει τη Σ.Σ.Ε. Συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 10:30 στο ΡΕΞ και μετά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Σε ανακοίνωσή του, απευθυνόμενο στον υπουργό Οικονομικών, την υπουργό Εργασίας και την υπουργό Πολιτισμού, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου ζητά να επαναφέρουν τον θεσμό των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Όπως τονίζει:

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας του Εθνικού Θεάτρου λιμνάζει εδώ και δυο μήνες στους διαδρόμους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε ένα παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση. Μια διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος έχουν τον τελικό λόγο μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Διεκδικούμε άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, άρθρο 7 παράγραφος 7.

Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας»

Όπως διευκρινίζουν οι εργαζόμενοι, από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι διεθνείς συμπαραγωγές

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα