Στάση αναμονής στη Wall Street

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Πέμπτης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις του προέδρου Trump για τη θέση του προέδρου της Federal Reserve και την παρουσίαση του φορολογικού νομοσχεδίου των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής – το οποίο καθυστέρησε για να μπορέσουν οι βουλευτές να επιλύσουν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα  – αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας σήμερα το απόγευμα.

Οι προσδοκίες για ταχεία υλοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις, έχουν οδηγήσει σε ράλι τις μετοχές τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας για τις φορολογικές περικοπές, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις ανακοινώσεις από τον Λευκό Οίκο για τον επόμενο πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Jerome Powell αποτελεί το φαβορί.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές μεταβολές στις  23.437,57 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,01% στις 6.715,58 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,03% στις 2.578,66 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η McDonald’s Corp. στα 167,83 δολ. με άνοδο 1,50 δολ.  ή σε ποσοστό 0,90%. Ακολουθούν η Goldman Sachs στα 245,94 δολ. με άνοδο 0,73% και η Travelers με άνοδο 0,62% στα 134,43 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η DowDuPont (-1,3%), η Home Depot (-0,99%) και η Exxon Mobil (-0,50%).

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 στις 229.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 235.000.

Την ίδια στιγμή, με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών αυξήθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2017 η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η παραγωγικότητα σημείωσε άνοδο 3,0% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση μετά από άνοδο 1,5% το β΄ τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 2,8%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Tesla Inc. ανακοίνωσε ζημιές  που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η Facebook Inc. κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς. Βουτιά 89% στα κέρδη ανακοίνωσε από την πλευρά της η Qualcomm Inc.

Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους ο τεχνολογικός κολοσσός Apple και η αλυσίδα καταστημάτων καφέ Starbucks.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε σήμερα το επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,5% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτή είναι η πρώτη αύξηση από τον Ιούλιο του 2007. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητο το επίπεδο των αγορών ομολόγων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα