Στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο

ffgafΣε τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας για την Τρίτη και Τετάρτη 22 και 23 Μαρτίου και ώρες: 5:00- 8:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00.

Επίσης, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 16:00.

Οι σιδηροδρομικοί κατανοούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξαιτίας αυτών των στάσεων, όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο, όπως αναφέρουν.

«Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα.

» Αν σ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή ΣΣΕ, την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα