Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία ξεπερνούν κάθε μέτρο

steinmeierΟ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατήγγειλε σήμερα τις εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κρίνοντας ότι «ξεπερνούν κάθε μέτρο» και μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε», σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια γερμανική εφημερίδα.

AdTech Ad

«Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten που θα δημοσιευτεί αύριο κι αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα.

«Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός.

«Μοιάζει σαν σχεδόν—κι ενώ η Τουρκία απέφυγε να χαθεί στην άβυσσο—η χώρα να οδεύει προς μια σοβαρή εσωτερική κρίση» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος επιπλέον θεωρεί ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα