Στάινμαϊερ:Να τεθεί τέρμα στη βία και να τηρηθούν οι δημοκρατικοί κανόνες στην Τουρκία

590_7d559c3227e82d82f7705ec472b90cba«Είναι εντυπωσιακή η ενιαία αντίδραση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο, τα οποία υποστήριξαν άμεσα τις δημοκρατικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής». Αυτό το μήνυμα προκύπτει και από τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολλών Τούρκων «οι οποίοι αντιμετώπισαν άφοβα τα τεθωρακισμένα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε όλες τις πλευρές να θέσουν τέρμα στη βία: «Τώρα προέχει να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στους κανόνες του κράτος δικαίου και της δημοκρατίας». Στην Τουρκία θα πρέπει τώρα να επανέλθει η τάξη και η σταθερότητα. Ολόκληρη η περιοχή εξαρτάται από την «σταθερότητα και την δημοκρατία στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

«Ελπίζουμε ότι η εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων αποτελεί επιτέλους παρελθόν και ότι οι πολίτες θα αποφασίζουν ελεύθερα και δημοκρατικά για το μέλλον της χώρας τους», τόνισε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος αναμένει μεν νομικές συνέπειες για τους υποκινητές του πραξικοπήματος, αλλά όπως «η γερμανική κυβέρνηση επανειλημμένα έχει τονίσει, δίνει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και αυτό ισχύει και τώρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα