Σπ. Λυκούδης: Οι εκλογές θα γίνουν σε κλίμα που δεν έχουμε ξαναδεί

Εκλογές το νωρίτερα τον ερχόμενο Μάιο αλλά και προεκλογική περίοδο μέσα σε πρωτοφανές κλίμα πόλωσης. Στην παραπάνω εκτίμηση προχώρησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας χαρακτηριστικά (στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ): «Νομίζω ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο. Και θα έλεγα ότι δεν αποκλείονται οι εθνικές εκλογές και στο τέλος της θητείας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο να πάνε σε εκλογές νωρίτερα από τον Μάιο. Έχω ξαναπεί και νομίζω ότι δεν πέφτω έξω σε αυτό, ότι συνήθως σε πρόωρες εκλογές, ένα κόμμα που ξέρει ότι αν πάει σε αυτές θα τις χάσει, δεν πηγαίνει όταν δεν πιέζεται ούτε από το πεζοδρόμιο, που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να πιέζει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από έλλειψη κοινοβουλευτικής συνοχής. Με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς έκτακτα απρόβλεπτα γεγονότα, τέτοια πίεση δεν δέχεται άρα δεν βλέπω νωρίτερα εκλογές».

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε ότι το κλίμα στην πορεία προς τις κάλπες δεν θα το έχουμε ξαναδεί. « Πιστεύω ότι οδηγούμαστε σε ένα κλίμα τέτοιας πόλωσης και τέτοιας αγριότητας σε πολιτική αντιπαράθεση που δεν θα την έχουμε ξαναζήσει», είπε. «Έχει ενσταλαχθεί ένα μίσος στην κοινωνία, το οποίο αλλάζει επί της ουσίας την πολιτική αντιπαράθεση. Ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια, εγώ έζησα την αγριότητα και την τραγωδία εντός και εκτός Βουλής, κυρίως όμως εντός Βουλής, τα κρίσιμα χρόνια του 2013-2015. Αυτό το πράγμα που διαμόρφωσε το καθεστώς μίσους ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις δεν έχει πάει στην άκρη. Αυτό το βαθιά ενσταλαγμένο μίσος και η διχαστική συμπεριφορά παραμένει», προσέθεσε ο ίδιος.

Πάντως, εκτίμησε ότι η φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο μεγάλη, καθώς όπως υπογράμμισε «η κυβερνητική παράταξη έχει υψηλά ποσοστά σε σχέση με τις πολιτικές που έχει ασκήσει μέχρι τώρα, πολιτικές που έπρεπε να τον έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποχώρηση, ακριβώς γιατί αναπτύσσει την πολιτική του σε ένα κλίμα τέτοιας αντιπαράθεσης και τέτοιου πολιτικού φανατισμού που ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας το κρατάει μακριά από την πραγματικότητα και την κριτική σκέψη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα