Σπυράκη: Τσίπρας – Κοτζιάς διαπραγματεύονται χωρίς πλειοψηφία στο ζήτημα ΠΓΔΜ

Για προχωρημένες διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να τους νομιμοποιεί στο συγκεκριμένο ζήτημα κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

“Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για το Σκοπιανό, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς -χωρίς να εκπροσωπούν την πλειοψηφία πάνω στην οποία στηρίζονται- κάνουν πολύπροχωρημένες διαπραγματεύσεις, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6.

“Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα Σκόπια εν κενώ, χωρίς να έχει τη στήριξη των βουλευτών της, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, δεν υπάρχει. Διαπραγματεύεται ως εκπρόσωπος, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Τον προειδοποιούμε ότι δεν μας δεσμεύει αυτή η επιλογή του. Είναι μία επιλογή, που δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση”, πρόσθεσε.

Επισήμανε παράλληλα ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να πάει στις Πρέσπες και να υπογράψει συμφωνία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Αναφορικά με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για δέσμευση Τσίπρα για την παράδοσή τους, η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προσωπικά το θέμα της φερόμενης ως δέσμευσης του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Ερντογάν τουλάχιστον πέντε φορές.

“Και χθες ξαναρωτήσαμε αν υπάρχει τέτοια δέσμευση. Αν μας κάλυπταν οι απαντήσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, δεν θα επανερχόμασταν με τέτοια συχνότητα. Βρισκόμαστε απέναντι σε μία Τουρκία που κινείται με έντονο αναθεωρητισμό, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, με μεγάλη αντιπαράθεση κι εθνικιστικές κορώνες ανάμεσα στα κόμματα κι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση που για λίγο μπορεί να μην ελέγχεται”, κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα