Σπυράκη: Πρέπει να κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση

Είναι απαραίτητο η ελληνική κυβέρνηση να μη χαθεί στις διαβουλεύσεις του Βερολίνου για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να κάνει τη δουλειά της, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει έγκαιρα κι εντός του 2017 την τρίτη αξιολόγηση, προκειμένου να αφαιρέσει οποιαδήποτε δικαιολογία από όλους όσοι επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κλίμα κατά της Ελλάδας, δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και τον διαφαινόμενο σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, με τη συμμετοχή και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ο πρόεδρος του οποίου έχει σκληρή στάση απέναντι στο ζήτημα της Ελλάδας, η κ. Σπυράκη ανάφερε: «Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να εργαστεί, ώστε η Ελλάδα να μην επιστρέψει ξανά στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού Τύπου, μέσω διεργασιών στο Βερολίνο». Διευκρίνισε δε, πως «πρέπει οπωσδήποτε να μην εμφανιστεί η Ελλάδα να μην έχει εκπληρώσει υποχρεώσεις, να μην έχει εμφανιστεί η Ελλάδα να αδυνατεί να πραγματοποιήσει τα υπεσχημένα, να μην εμφανιστεί ότι αντιμετωπίζει ζητήματα σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης», σημειώνοντας πως «αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι η κυβέρνηση καθυστερεί πάρα πολύ στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων -και στην πρώτη συνέβη αυτό και στη δεύτερη πολύ περισσότερο- δίνοντας δραματικούς τόνους και παρατείνοντας την αγωνία στην ελληνική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά που έλαβε το ακροδεξιό κόμμα AfD η κ. Σπυράκη επισήμανε: «Ελπίζω ότι θα είναι μία παροδική ένδειξη προβληματισμού και δε θα συνεχιστεί να απλώσει ρίζες στη γερμανική κοινωνία. Η Γερμανία έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τέτοιου είδους απόψεις και σε κάθε περίπτωση αυτό που τώρα φαίνεται πως επιστρέφει με κοινοβουλευτικό μανδύα στο γερμανικό κοινοβούλιο είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαιτέρως όλους μας και κυρίως τα κέντρα λήψεις αποφάσεων στην Ευρώπη».

Παρατήρησε δε πως «η ενίσχυση του AfD στις ανατολικές, τις φτωχότερες περιοχές της Γερμανίας, αποτελεί ένδειξη ότι η πολιτική ενσωμάτωσης των προσφύγων, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Μέρκελ, δεν μπόρεσε να είναι ελκυστική σε πολίτες που έχουν ενδεχομένως χαμηλότερο βιωτικό επίπεδο και λιγότερα προσόντα». «Την επόμενη μέρα η ενσωμάτωση των προσφύγων είναι το ένα θέμα, ο διαμοιρασμός των ευθυνών είναι το δεύτερο και η Γερμανία διά της κυρίας Μέρκελ έχει σαφώς θέσει το ζήτημα της κατανομής των ευθυνών σε όλη την Ευρώπη, στοιχείο που μας βρίσκει και εμάς σύμφωνους ως χώρα» εξήγησε η ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη σημερινή συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση (σ.σ. αφορά τις επαφές του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1) η κ. Σπυράκη είπε: «Εμείς ζητάμε να έλθουν όλα στο φως, να έλθει ο κ. Καμμένος στη Βουλή και να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους που τον οδήγησαν στην τόσο συχνή πυκνή επικοινωνία του με τον ισοβίτη. Ο ίδιος επέλεξε να συνομιλεί τόσο συχνά με έναν ισοβίτη και αν αυτό το θεωρεί κανονικότητα, να βγει στη Βουλή να το υπερασπιστεί. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί ο κυβερνητικός συνασπισμός αρνείται να υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, εφόσον θεωρεί ότι είναι όλα καθαρά και ότι δεν υπήρχαν κίνητρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα