Σπυράκη: Η συμφωνία των Πρεσπών παράγει ήδη βλαπτικές συνέπειες

«Η συμφωνία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι βουλευτές παράγει βλαπτικά αποτελέσματα» υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή το δημοσίευμα του BBC που έκανε λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας».

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό: «ο ίδιος ο κ.Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Είναι στη διαθεσή σας η επιστολή της μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ της γειτονικής χώρας με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η χρήση και του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, αλλά και τί θα συμβαίνει ακριβώς για οργανώσεις, δρστηριότητες,, ιδιώτες που δε χρηματοδούνται από το κράτος και μπορούν άμεσα να χρησιμοποιούν τον όρο μακεδονικός, μακεδονική».

Παράλληλα, αναφερόμενη στις εκλογές χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το γεγονός «ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει βασικά ζητήματα διεξαγωγής τους», ενώ ξεκαθάρισε πως «θα στηρίξουμε την επιλογή αύξηση ποσόστωσης συμμετοχής γυναικών στις εθνικές εκλογές». Και έθεσε τέσσερα ερωτήματα:

«-Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την λίστα στις ευρωεκλογές ;
-Ισχύει ή όχι ότι σκέφτεται η κυβέρνηση να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών και να κάνει τον πρώτο γύρο στις 19 Μαΐου;
Ισχύει ή όχι ότι θα αλλάξει ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ;

Σκέφτεται ή όχι η κυβέρνηση να αυξήσει την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές;».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα σημειώνοντας πως: «θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντέβεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και πρόεδρο Δούμας Βολοντίν. Θα τους απασχολήσουν διμερή θέματα και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. Το ταξίδι αυτό έρχεται σε συνέχεια του ταξιδιού Πούτιν στην Αθήνα τον Μάιο του 2016».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα