Σπυράκη: Αδικη και μη βιώσιμη η διαμόρφωση των συντάξεων

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις πέρα από το ότι είναι προφανώς άδικη, είναι και πολλές φορές μη βιώσιμη. Οι άνθρωποι δηλαδή που καλούνται να ζήσουν με 400 ευρώ, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και εκτός των άλλων ξέρουμε όλοι ότι οι συντάξεις δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους που τις λαμβάνουν, αφορούν συνολικά την ελληνική οικογένεια: ο παππούς, η γιαγιά ενισχύει το εγγόνι, ενισχύει την οικογένεια για να επιβιώσει μέσα σε αυτήν την πολύ μεγάλη δυσκολία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσέθεσε: «Ένας τρόπος υπάρχει, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση: Να δημιουργήσουμε δουλειές. Να αναπτύξουμε την οικονομία», τόνισε επισημαίνοντας πως «με όσα έχει αυτή η κυβέρνηση υπογράψει και που δεσμεύουν τη χώρα την επόμενη πενταετία, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Η εκπρόσωποςΤύπου της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και γι΄ αυτό «πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση». «Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση διαλύεται. Είναι προφανές ότι ο συνεκτικός ιστός που τους κρατάει μαζί λιώνει. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο -εκτός από το να φύγουν, που είναι ένα ρεύμα λύτρωσης- να ακούσουν οι πολίτες και τη δική μας πρόταση», συμπλήρωσε.

«Η δική μας συνταγή είναι η συνταγή της κανονικότητας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης απ’ ό,τι η Ελλάδα. Είναι συγχρόνως, η συνταγή της προσπάθειας να μην ποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, είναι η συνταγή της προσπάθειας να μειώσουμε τα έξοδα του Δημοσίου», υπογράμμισε και παράλληλα αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπενθυμίζοντας πως είναι πολιτική της ΝΔ και δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του.

Σχετικά με τις δεσμεύσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα για τα επόμενα χρόνια, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι αυτό που μπορεί να γίνει από μια επόμενη κυβέρνηση του κόμματος της είναι «να σταθεροποιήσουμε το τοπίο, να αυξήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να απελευθερώσουμε δυνάμεις». «Τότε ο κ. Μητσοτάκης θα καθίσει στο τραπέζι με τους πιστωτές και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Τότε θα δείξει ότι αν ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας ξεκολλήσει και δεν είναι σε αυτό το καημένο 1,9% σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κομισιόν, πολύ κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά», εξήγησε τονίζοντας πως επιλογή της ΝΔ είναι η αύξηση του ΑΕΠ ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις.

«Χρειαζόμαστε ένας σοκ. Και το σοκ δεν είναι φορολογικό. Το σοκ είναι επενδυτικό», προσέθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής αυξάνει την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία.

«Η λογική η δική μας είναι από την άλλη πλευρά. Είναι στην μείωση των φόρων, στην αύξηση του εισοδήματος, στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων», ανέφερε και είπε χαρακτηριστικά πως η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές ακόμα κι αν γίνονταν χθες…

Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Φεύγουν και κοροϊδεύουν τους πολίτες. Και το κάνουν με πολύ μεγάλη άνεση. Εδώ το έκαναν με πολύ μεγάλη άνεση όταν ήξεραν ότι προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και ενδέχεται να κυβερνήσουν. Γιατί να μην το κάνουν τώρα που για αυτούς δεν θα έχει κανένα κόστος;», είπε.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα