Σπίρτζης: Υποχρέωση του προοδευτικού πόλου να συμμαχήσει απέναντι στην ακροδεξιά και την επιστροφή της ΝΔ

«Παραδοσιακά υπήρχαν πάντα δύο πόλοι. Ο προοδευτικός και ο συντηρητικός. Έχει υποχρέωση ο προοδευτικός πόλος να συμμαχήσει απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την επιστροφή στην Ελλάδα της ΝΔ, η ηγεσία της οποίας έχει καταληφθεί από τη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, που απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συνεργασία του προοδευτικού χώρου, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Στο τέλος, η κ. Γεννηματά θα μείνει μόνη της και με αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ολος ο προοδευτικός κόσμος», πρόσθεσε, «επιθυμεί αυτή τη συνεργασία κι αυτό γινόταν πάντα στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά είναι συγγενείς χώροι και πάντα συνεργάζονταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδικαλιστικούς φορείς και άλλες συλλογικές εκφράσεις. Στο ΤΕΕ για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ είχε στηρίξει τον κ. Λιάσκα και τον κ. Αλαβάνο που προέρχονταν από την αριστερά και ο Συνασπισμός εμένα που προερχόμουν από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση εξέλειπαν οι λόγοι που επικαλούνταν κάποιοι από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Απλώς κάποιοι επιμένουν στη στρατηγική επιλογή που οδήγησε στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Κατηγόρησε, επίσης, τη Φώφη Γεννηματά ότι αντιτάχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών «από επιλογή στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι η πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και η πλειοψηφία των στελεχών του ήταν υπέρ της συμφωνίας». Συμπλήρωσε δε, «πως η δική μας πρόταση για τον προοδευτικό χώρο δεν απευθύνεται μόνο στο ΚΙΝΑΛ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα