Σπίρτζης: Ολοκληρώνονται τα έργα- Πάσχα με νέους αυτοκινητοδρόμους

Για ανοιχτή «πληγή» δεκαετιών, ανεπαρκείς όσο και επικίνδυνες εθνικές οδούς κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγχρόνως ο υπουργός εκφράζει την ικανοποίησή του για την παράδοση των νέων αυτοκινητοδρόμων μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Το Πάσχα «θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Είμαστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε δώσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπή», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Υποδομών περιγράφει τον κυβερνητικό στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, με συνέπεια και με αξιοπρέπεια, όπως αναφέρει, και από εκεί και πέρα ο κεντρικός στόχος παραμένει αυτός που ήταν από την αρχή: «η εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις. Να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια». Στο ενεργειακό «μέτωπο» ειδικότερα, ο χώρος της ενέργειας είναι ένας από τους κρίσιμους στρατηγικούς τομείς της χώρας που δεν μπορεί να παραδοθεί, επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Χρ. Σπίρτζης.

Στην πολιτική επικαιρότητα, εκτός διαπραγμάτευσης, και με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο υπουργός υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η από παλιά ταύτιση των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της χώρας με τη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία εξηγείται από την ύπαρξη νέου κέντρου καθοδήγησης το οποίο εντοπίζεται στη Γερμανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε επικροτεί ούτε υπηρετεί το λαϊκισμό, σημειώνει ακόμη και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να γυρίσει την πλάτη στο λαϊκισμό.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα