Σπίρτζης: Να επανέλθει το Κίνημα Αλλαγής στην προοδευτική όχθη

Να ξεκαθαρίσει εάν θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλεί το Κίνημα Αλλαγής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ενώ παράλληλα εκφράζει την ελπίδα για «την επάνοδο αυτού του χώρου στην προοδευτική όχθη του πολιτικού συστήματος».

Σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, ο κ. Σπίρτζης ζητεί από την αξιωματική αντιπολίτευση να δουν πού θα βρίσκεται το 2019 ως χώρος: «Θα είναι ακροδεξιός χώρος, νεοφιλελεύθερα ακροδεξιός ή απλώς ένας σκληρός μηχανισμός του κ. Μητσοτάκη και των φίλων του; Θα θυμίζει κάτι ελάχιστο από το πολιτικό στίγμα που είχε η ΝΔ ή θα είναι μια μεταμόρφωση της ΝΔ σε ένα λαϊκίστικο μόρφωμα με ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις;».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξηγεί, επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  γιατί επιτέθηκε πρόσφατα στο ΤΑΙΠΕΔ. Όπως σημειώνει «από την ημέρα που ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ, δομήθηκε με λάθος δομές, με στρεβλή κατεύθυνση, με υπηρεσιακά στελέχη χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία, με ελάχιστους και συγκεκριμένους συμβούλους. Ρωτάτε όμως για τα χρονοδιαγράμματα: δεν τήρησε κανένα χρονοδιάγραμμα από την ίδρυσή του. Εδώ και τρία χρόνια, σε κάθε διαπραγμάτευση για κάθε καθυστέρηση τα στελέχη του μετακινούν την ευθύνη, προφασιζόμενοι κυβερνητικές ενέργειες που τους καθυστερούν, και επιβάλλουν διά των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία και προβλήματα σε κάθε αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα