Σπίρτζης:Η κυβέρνηση επιμένει στις διαπραγματεύσεις

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-7«Η σκληρή διαπραγμάτευση φέρνει αποτελέσματα, το Υπουργείο Υποδομώνολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προς την κατεύθυνση που διεκδικούσε», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρέθηκαν η εθνική στρατηγική για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η αδειοδότηση των πρατηρίων καυσίμων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας εθνικής στρατηγικής, ώστε νέες μορφές ενέργειας , όπως  το υδρογόνο, το φυσικό αέριο σε υγρή μορφή, η βιομάζα, αλλά και τα ηλεκτρικά οχήματα, να ενταχθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως για να πετύχει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός προϋπόθεση είναι η δημιουργία παραγωγικών μονάδων (των εναλλακτικών μορφών ενέργειας) που θα συνεισφέρουν και στην οικονομία της χώρας. «Η χρήση των νέων μορφών ενέργειας πέρα από τα οφέλη για το περιβάλλον, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην γεωργία και στην βιομηχανική παραγωγή». «Καλούμαστε να σχεδιάσουμε αυτή την εθνική στρατηγική, με το βλέμμα στο μέλλον σε συνεργασία με τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην διαδικασία αδειοδότησης των πρατηρίων(εναλλακτικών) καυσίμων. «Το σχέδιο νόμου έχει περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής και θα συζητηθεί στην ολομέλεια. Οι προτάσεις μας χαίρουν ευρείας αποδοχής και είμαι σίγουρος ότι θα ψηφιστούν», είπε. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, η απαγόρευση των βαρέων οχημάτων στους βοηθητικούς δρόμους και στις παλιές εθνικές οδούς για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ο Υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι σύντομα θα λάβει τέλος το «αλαλούμ» με την αδειοδότηση των μηχανικών. «Θα κατατεθεί βελτίωση στην παρούσα νομοθεσία, όπου όλες οι ειδικότητες μηχανικών θα αναγνωρίζονται», ξεκαθάρισε ο κ. Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα