Σπίρτζης:Η κυβέρνηση έχει πολλά όπλα να χρησιμοποιήσει

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών, Αθήνα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η νομοθετική πρωτοβουλία παραμένει στην πλευρά της κυβέρνησης, που έχει πολλά όπλα κόντρα στην προσπάθεια της ΝΔ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης να συρθεί σε αδιέξοδο η προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, είπε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η ΝΔ δυστυχώς όπως και η αντιπολίτευση φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να σαμποτάρουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, σε μία τακτική που δεν θέλει συγκλίσεις, παρά το ότι κατά τα άλλα είναι υπέρ του θεσμού, ως του φορέα που κατά το Σύνταγμα θα πρέπει να κάνει το διαγωνισμό, σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας τη στάση που διαφαίνεται ότι θα κρατήσει η αντιπολίτευση στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 5 το απόγευμα.
Από αυτή τη στάση βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ποιον εξυπηρετούν, ποια συμφέροντα, ποια πολιτική κατεύθυνση έχουν, για ποιο λόγο, υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το kokkino.gr, για την επιλογή Πολύδωρα, σημείωσε ότι στην διαδικασία στελέχωσης τέτοιων Αρχών είναι συνήθης η υπέρβαση των κομματικών διαχωρισμών ώστε να χτιστούν συγκλίσεις και τόνισε ότι παρά τις πολιτικές διαφορές «είναι δεδομένο ότι κανείς δεν αμφισβητεί το ήθος και την ακεραιότητά» του. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι σε αυτή την κατεύθυνση, είπε ο υπουργός.

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ φαίνεται να σέρνει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, έχει πολλά όπλα για να χρησιμοποιήσει, σημείωσε εξάλλου ο κ. Σπίρτζης. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει την υπέρβαση, δεν κάτσει στο τραπέζι για το ΕΣΡ με συγκεκριμένες προτάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα είναι πλέον εμφανές ότι θέλει να διατηρήσει το υπάρχον χάος στο τηλεοπτικό σκηνικό, που η ίδια συντήρησε, το καθεστώς ανομίας που όσοι έχουν κανάλια δεν θα πληρώνουν, δεν θα υπάρχει νόμιμη και μόνιμη αδειοδότηση, ώστε να μην σπάσει επιτέλους η εξάρτηση και η σχέση διαπλοκής του πολιτικού χώρου και των οικονομικών συμφερόντων, όπως είπε.

Όσον αφορά την ενεργοποίηση ιδιοκτητών αδειών του διαγωνισμού που ακυρώθηκε, χωρίς να διαθέτουν κανάλι εν λειτουργία, όπως οι κ.κ. Μαρινάκης και Σαββίδης, ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα θα καλυφθεί από τις ρυθμίσεις που έρχονται στη Βουλή για την μεταβατική αυτή περίοδο. Θα ισχύσουν οι προδιαγραφές του ισχύοντος νόμου, που θα αλλάξει μόνο ως προς την παράμετρο του φορέα που θα πραγματοποιήσει το διαγωνισμό. «Αυτό δηλαδή που επιθυμούσε εδώ και καιρό η ΝΔ, αν δεν ήταν ένα πρόσχημα ακόμη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα