Σπίρτζης:Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου για διάλογο με τους ελεγκτές

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών, Αθήνα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ακόμη και σήμερα, καλώντας τους να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα, διαφορετικά «η απεργία έχει κομματικά κίνητρα».

Με σημερινή δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορεί τους ελεγκτές «για απεργία χωρίς αιτήματα», σημειώνοντας ότι απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες.

Στη χθεσινή συνάντηση, εκπρόσωποι των σωματείων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματα τους, απάντησαν ότι δεν έγινε διαβούλευση και ότι πιάστηκαν εξαπίνης, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε δεύτερη επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…». Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα.

«Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν. Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι.Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή. Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο υπουργείο».

«Διαφορετικά χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ», καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα