Σουλτς: Δεν θα αναλάβω τη θέση του υπουργού Εξωτερικών

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι δεν θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ή οποιαδήποτε άλλη θέση στον κυβέρνηση συνεργασίας με το συντηρητικό μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σουλτς ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως πιστεύει ότι η συζήτηση εντός του SPD δημιουργεί τον κίνδυνο, τα μέλη του κόμματος να μην εγκρίνουν τη συνεργασία με τoυς Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές.

Νωρίτερα, η Bild είχε μεταδώσει ότι υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών θέλουν ο Μάρτιν Σουλτς να μην αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν την Τετάρτη να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά τα μέλη του SPD έχουν δικαίωμα να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία.

Bαριές κατηγορίες εναντίον τoυ κ. Σουλτς είχε εξαπολύσει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κάνοντας λόγο για «σχέσεις ασέβειας», για «αθέτηση υποσχέσεων» και για «έλλειψη εκτίμησης» ως προς το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τον διαφαινόμενο αποκλεισμό του από τη νέα κυβέρνηση και την εκπεφρασμένη βούληση του Μάρτιν Σουλτς να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι σαφές ότι λυπάμαι για το γεγονός ότι η δημόσια εκτίμηση του έργου μου δεν ενδιαφέρει καθόλου τη νέα ηγεσία του SPD», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στις εφημερίδες του ομίλου Funke, αναφερόμενος στην εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητά του και στα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που θέλει το 70% των πολιτών να επιθυμούν την παραμονή του στο υπουργείο Εξωτερικών. «Αυτό που μένει είναι μόνο η θλίψη για το πόση ασέβεια διέπει πλέον τη συμπεριφορά μεταξύ μας στο SPD και για το πόσο λίγο μετράει ο λόγος που δίνει κανείς», συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε εξασφαλίσει κάποια δέσμευση για την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα