Σουηδία:Ρατσιστική η χθεσινή δολοφονική επίθεση από τον «Βέιντερ»

sword1-thumb-largeΌλα δείχνουν πως η επίθεση στο σχολείο στη Σουηδία την Πέμπτη, είχε ρατσιστικά κίνητρα.Οι σουηδικές αρχές οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα απο έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του δράστη, τα ενδυματολογικά του στοιχεία,καθώς και την επιλογή των θυμάτων του.

Ενισχυτικό στοιχείο αυτού του συμπεράσματος είναι το γεγονός ότι στο σχολείο Κρόναν,όπου έγινε και η επίθεση, φοιτούν πολλά παιδιά μεταναστών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δράστης-μαυροντυμένος μασκοφόρος-εφόρμησε στην καφετέρια του σχολείου, κραδαίνοντας ένα ξίφος και επιτέθηκε μαχαιρώνοντας  δύο δασκάλους και δύο μαθητές, έναν 15χρονο και έναν 11χρονο, προτού τελικά τραυματιστεί και ο ίδιος από τα πυρά αστυνομικών.

Στην αρχή μάλιστα,τα παιδιά στην καφετέρια το εξέλαβαν σαν κάποιου είδους φάρσα-καθώς ήταν ντυμένος σαν τον Νταρθ Βέιντερ, τον κακό της κινηματογραφικής ταινίας Πόλεμος των Αστρων- για αυτό και πήγαν ακόμη και να βγάλουν φωτογραφίες με τον 21χρονο δράστη.Απο την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άτομα, ένας ανήλικος κι ένας ενήλικος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα