Σομαλία: Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση

ImageHandler.ashxΠερισσότεροι από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στο Μογκατνίσου της Σομαλίας όταν ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ ανατίναξαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα έξω από βάση της αστυνομίας και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση στο αρχηγείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (CID) αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη επίθεση που πραγματοποιεί στην πρωτευουσα της Σομαλίας σε διάστημα επτά ημερών η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία συνεχίζει το αντάρτικο εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης.

«Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερις μαχητές, πέντε πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν στη σημερινή επίθεση», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός Χουσέιν Άλι.

Άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάμπ, Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, δήλωσε πως ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ξεκίνησε την επίθεση πέφτοντας με παγιδευμένο αυτοκίνητο πάνω στην πύλη του κτιρίου.

Την περασμένη Τρίτη (26/7) δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν στην πύλη της κύριας βάσης της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM).

Αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η οργάνωση μπορεί να εντείνει τις επιθέσεις της εκμεταλλευόμενη την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Η αλ Σαμπάμπ,έχει πραγματοποιήσει επίσης επιθέσεις στην Κένυα και στην Ουγκάντα, που συμμετέχουν με στρατεύματά τους στη δύναμη της AMISOM η οποία αριθμεί 22.000 μέλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα