Σοκαριστικό βίντεο:Αστυνομικός δολοφονεί 37χρονο Αφροαμερικανό-Οργή στις ΗΠΑ

Οργή μετά την ανάρτηση του βίντεο στο Twitter – Τι έδειξε η έκθεση του ιατροδικαστή, τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας


Αναστάτωση επικρατεί στο Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα, στις ΗΠΑ, εξαιτίας της δολοφονίας ενός 37χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο Αφροαμερικανός Alton Sterling έπεσε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού μετά από φιλονικία που είχε μαζί του έξω από κατάστημα την Τρίτη.

Δύο αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ πήγαν έξω από κατάστημα της πόλης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε από άγνωστο στις 12.35 π.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον οποίο ένας άντρας με κόκκινη μπλούζα που πουλούσε CDs έξω από το κατάστημα τον απείλησε με όπλο.

Όταν έφθασαν στο σημείο οι δύο αστυνομικοί είχαν μια έντονη συζήτηση με τον 37χρονο άντρα και ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε.

Η έκθεση του ιατροδικαστή έδειξε ότι το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα μετά από πυροβολισμό στο στήθος και στην πλάτη. Ο αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης του καταστήματος έξω από το οποίο έγινε το συμβάν δήλωσε πως ο ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε taser εναντίον του 37χρονου ενώ ο άλλος του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Abdul Muflahi στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB-TV όταν το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τον 37χρονο τέσσερις με έξι φορές.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το θύμα δεν χρησιμοποίησε όπλο, αλλά όταν έπεσε νεκρός οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο στην τσέπη του.

Την Τρίτη το βράδυ 150 άτομα πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης ενώ το βίντεο με την δολοφονία του 37χρονου όταν αναρτήθηκε στο Twitter δημιούργησε οργή στους χρήστες.

Στις διαδηλώσεις για την άδικη δολοφονία του Αφροαμερικανού οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία» και «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα