Σοκάρει η ομολογία του άστεγου-δολοφόνου: «Τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο»

«Με έλεγε συνέχεια ζητιάνο και με έβριζε. Τον “φιλοξενούσα” σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επίπλων. Μετά από 5 μέρες τσακωθήκαμε άσχημα. Τον χτύπησα, τον έσπρωξα και έπεσε πάνω σε μια λεκάνη τουαλέτας με το κεφάλι και τη μύτη. Υστερα τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ του κτιρίου. Έπειτα από ένα μήνα κάποιοι άλλοι άστεγοι διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία. Ετσι, αποφάσισα να τον μετακινήσω. Τον έβαλα μέσα στον υπνόσακό του, έδεσα με καλώδια τις άκρες και τον μετέφερα στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται 30 μέτρα από το κτίριο».

Αυτά κατέθεσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο 59χρονος άστεγος, δράστης της άγριας δολοφονίας 73χρονου, επίσης άστεγου, η σορός του οποίου είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων στον Αγιο Δημήτριο.

Το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 59χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες. Υποστήριξε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2016 φιλοξένησε το θύμα στην εγκαταλελειμμένη εταιρία. Ωστόσο, 4-5 ημέρες μετά, όταν το θύμα ξεκίνησε να τον βρίζει και να τον αποκαλεί «ζητιάνο» επειδή επαιτούσε, επιτέθηκε εναντίον του, τον γρονθοκόπησε και τον έσπρωξε, με το θύμα να χτυπά με το κεφάλι πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας. Στη συνέχεια τον στραγγάλισε και έκρυψε το πτώμα στο εσωτερικό ενός ανελκυστήρα. Αλλοι άστεγοι παραπονέθηκαν για την έντονη δυσοσμία και, για να μην αποκαλυφθεί το έγκλημά του, έβαλε το θύμα μέσα στον υπνόσακο, έδεσε τα άκρα με καλώδια για «χειρολαβές» και μετέφερε τη σορό στον κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο χώρο εντόπισαν διάφορα αντικείμενα εμποτισμένα με αίμα, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς διερεύνηση.

Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα