Σκρέκας: Ουδείς πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ενδιαφέρει όσους θα παραμείνουν στις καρέκλες

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αύριο στη Βουλή αυτά τα οποία γίνονται δεν είναι σωστά», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πρόθεση βουλευτών εκτός του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Σαν απλός πολίτης αναρωτιέμαι δεν υπάρχει ιδεολογία πια; Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριλήφθηκαν στις λίστες κάποιων κομμάτων, αυτά τα κόμματα πρέσβευαν κάποιες ιδεολογικές αρχές, είχαν μία πολιτική φιλοσοφία. Υποψήφιοι, οι οποίοι ήταν στις λίστες αυτών των κομμάτων, που πήγαν και ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών τους, προτάσσοντας τις αρχές των κομμάτων τους, αυτές οι αρχές για τις οποίες υποτίθεται ότι επιλέχθηκαν, ψηφίστηκαν, στηρίχθηκαν από τους συμπολίτες τους σήμερα δεν υπάρχουν; Πουλάνε αυτές τις αρχές για την καρέκλα, κάποιο αντάλλαγμα, τριάντα αργύρια, τόσο εύκολα; Αυτό ρωτάει ο κόσμος», είπε ο κ.Σκρέκας και διερωτήθηκε: «Αυτοί οι βουλευτές που θα πάνε να δώσουν την ψήφο τους με αυτόν τον τρόπο αν την άλλη μέρα θα παραμείνουν στις υπουργικές καρέκλες, ή θα γίνουν υπουργοί την επόμενη μέρα ή θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως αντάλλαγμα, αυτό δεν είναι μία συναλλαγή, μία δοσοληψία; Το κάνουν επειδή άλλαξε η ιδεολογία τους ξαφνικά;».

Εκτίμησε, δε, πως «τελικά κανείς δεν πιστεύει ότι τους ενδιαφέρει η συμφωνία των Πρεσπών […] αν ψηφίζανε και παραιτούνταν από τις θέσεις τους, να πω ότι το κάνουν επειδή το πιστεύουν».

Ερωτηθείς σχετικά με την μετακίνηση βουλευτών άλλων κομμάτων στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ παρατήρησε ότι είναι διαφορετική περίπτωση από την ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών εκτός του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, καθώς «αυτοί οι άνθρωποι σήμερα ευκαιριακά επειδή υπάρχει αυτή η στιγμή, η χρονική συγκυρία που υπάρχει ανάγκη από κάποιους να στηριχθούν για να μείνουν στις καρέκλες τους έρχονται τώρα και πουλάνε αυτές τις αρχές».

«Ο κ.Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε εδώ και δύο χρόνια, ο οποίος δεν συμφωνούσε με αυτό που έλεγε το κόμμα του και ήταν συνεργαζόμενος, σε τελευταία ανάλυση, αλλά ρωτάω το εξής: Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ενορχηστρωτής αυτού που η ίδια η Αριστερά ονομάζει αθλιότητα; Δεν είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτής της επιχειρούμενης δοσοληψίας και συναλλαγής με πρόθυμους βουλευτές μόνο και μόνο για να καταφέρει να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού;», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την πρόκληση του Πάνου Καμμένου στον Κυριάκο Μητστοτάκη να δεσμευθεί ότι δεν θα στηρίξει καμιά συμφωνία με τη ΠΓΔΜ, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ώστε εκείνος να στηρίξει μία πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ στην κυβέρνηση ο κ. Σκρέκας σχολίασε: «Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί όλους να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και θα ξεκινήσει μία διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Τα λέει όλα αυτό. Οι κορώνες του κ. Καμμένου καλό θα ήταν να είχαν μετουσιωθεί σε πράξη τότε που μπορούσε να αποτρέψει αυτή τη συμφωνία. Αν η κυβέρνηση αυτή είχε πέσει έξι μήνες, έναν χρόνο πριν, αν ο κ.Καμμένος δεν στήριζε από την αρχή εδώ και τέσσερα χρόνια αυτή την κυβέρνηση, τότε δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο αυτή η κυβέρνηση να παραχωρεί και να παραδίδει σε καιρό ειρήνης αυτό που κάποιοι πάλεψαν με το αίμα και τη ζωή τους να κερδίσουν».

Κληθείς να διευκρινίσει αν η διαπραγμάτευση από «μηδενική βάση» εξαιρεί και τη γραμμή του Βουκουρεστίου, απάντησε: «Όταν λέμε μηδενική βάση, είναι μηδενική βάση, το λέει η λέξη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι απλό, θα ξεκινήσει η όποια διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, τελεία και παύλα, δεν μπορούμε να δεχθούμε να παραχωρήσουμε κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Αν ήταν να κερδίσει κάτι η Ελλάδα δεν θα πανηγύριζε η άλλη πλευρά σήμερα. Η Ελλάδα σήμερα παραχωρεί, υποχωρεί και συμβιβάζεται».

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εκτίμησε: «Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοιχτό ανά πάσα στιγμή. Δεν θεωρώ ότι αυτό το συνονθύλευμα, το οποίο θα δημιουργηθεί, αν δημιουργηθεί την επόμενη μέρα, θα μπορέσει να έχει διάρκεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα